35. italianística

veritats a l’atzar:

1. Els italians se senten tan ignorats a l’hora d’exigir serveis, drets i eficiència al seu govern (atenció, terme aproximatiu) que traslladen tota aquesta necessitat al seu barista i li demanen, sense pestanyejar, un macchiato decaffeinato con latte di soia al vetro amb cullera gran i en dos microsegons. Se’l beuen en tres, saluden i es dirigeixen al pronto soccorso per abrusió intestinal.

2. Ho sabies? En alguns diccionaris, ‘ambulància romana’ apareix com a antònim de ‘codi de circulació’ i com a sinònim exacte de ‘tots els altres vehicles que circulen, zigzaguegen i aparquen a llocs inversemblants de la capital italiana’. La sirena no compleix altra funció que la de distinció; sinó, a ull nu (o amb raybans de sol) és impossible discernir la diferència.

3. Les italianes són capaces de coure’s al vapor abans d’admetre que la calor ha arribat abans que la temporada d’estiu al Zara (Déu va crear les estacions i la moda el mateix dia, i les va ajustar divinament). Botes, texans, jersei, abric, bufanda i boina de llana si San Gucci encara ho dictamina. I els 3cm de gruix en maquillatge, que una ja no es pot fiar dell’ozonosfera.

*

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: