41. 13 Rue del Percebe

Hachikō és un símbol fàcilment incloïble (paraula que no existeix) en qualsevol llegenda lacrimògena exaltadora dels valors de l’amistat. Resumint, era un gos que esperava a l’estació cada dia el seu amo quan sortia de la feina. El dia que l’home va morir d’un atac de cor dins la universitat on treballava (ímpetu laboral japonès, ciència-ficció per a nosaltres), el gos el va continuar esperant. Durant deu anys. Fins que la va espitxar ell també. Una població poètica, imaginativa i críptica com la japonesa el va començar a anomenar gos fidel i li va erigir una estàtua a l’estació de Shibuya.


En territoris nostrats, s’ha registrat el cas extraordinari de Golfo, el gos que va esperar més de 20 minuts abans que el seu amo (que prefereix romandre en l’anonimat per no patir l’assetjament de la premsa) entrés, fitxés, fes el cafè amb els companys i tornés a sortir per la porta. S’està discutint la iniciativa d’erigir-li una estàtua a la plaça Francesc Macià i ja de pas canviar-li el nom, en la línia del Coliseo Rafael Alberti, a Almería. El regidor Antonio Lázaro va declarar que s’obria un debat a la ciutadania. “El Partido Socialista se dejó llevar en su momento y no todo tiene que tener nombre de izquierdas”.

Ja era hora que algú posés a lloc als responsables de tal desfachatez. Proposo el gloriós i rimbombant Queipo de Llano. O Roberto Alcázar. O què cony, honorem en vida a Curri Valenzuela. Mentrestant, es posa el punt de mira en les tantes i tantes places García Lorca repartides pel terreny únic gran i lliure de la pàtria. Que no n’hi havia per tant, leñe. Que era un maricón agitanat que sempre parlava del mateix, i a més es va deixar matar.

http://cultura.elpais.com/cultura/2012/04/06/actualidad/1333727919_628015.html

*

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: